Een ogenblik geduld a.u.b.

Gebruikt u het Wmo-voorspelmodel al?

door Daniel van der Bijl
Sinds januari 2022 is het Wmo-voorspelmodel openbaar en beschikbaar voor alle gemeenten. Met het Wmo-voorspelmodel kunnen gemeenten op wijk- en gemeenteniveau zien hoeveel mensen de komende 5 jaar gebruik zullen maken van Wmo-voorzieningen, bij ongewijzigd beleid.

Het Wmo-voorspelmodel is ontwikkeld als ondersteuning voor beleidsontwikkeling, inkooptrajecten en bijvoorbeeld het opstellen van jaarrekeningen of voor andere financiële onderbouwingen. Het is daarom van belang om inzicht te krijgen in het gebruik van het Wmo-voorspelmodel van gemeenten. De VNG gebruikt de resultaten voor de evaluatie van het model. Onder andere op basis hiervan wordt een besluit genomen over het vervolg en eventuele doorontwikkeling van het landelijke Wmo-voorspelmodel.    

Geef uw mening over het gebruik van het Wmo-voorspelmodel

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen en willen u vragen een korte enquête in te vullen. De online vragenlijst bestaat uit ongeveer 8 vragen over het gebruik van het Wmo-voorspelmodel. Het invullen neemt 5 tot 10 minuten in beslag. Deelname aan het onderzoek is anoniem. Alvast bedankt voor uw deelname. 

Mail ons uw vragen

De resultaten en eventuele andere ontwikkelingen worden gedeeld via de verschillende (nieuws)kanalen van VNG en op het Kennisnetwerk data en smart society. 

Voor meer informatie of vragen over het Wmo-voorspelmodel mailt u naar wmovoorspelmodel@vng.nl 

Meer informatie