Een ogenblik geduld a.u.b.

Privacy

Privacyverklaring Waarstaatjegemeente.nl

Waarstaatjegemeente.nl verzamelt en gebruikt (persoons)gegevens. In deze privacyverklaring leggen we uit op welke manier Waarstaatjegemeente.nl omgaat met persoonsgegevens en met welk doel.

Om informatie te kunnen presenteren aan gemeenten in de besloten omgeving verwerken wij soms data met privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Deze data zijn vaak van die gemeente zelf afkomstig, maar soms is de informatie verkregen uit een andere bron.

Om in te loggen op de zogenaamde ‘mijn-omgeving’, waar gemeenten gegevens kunnen aanleveren, gelden strenge voorwaarden, die met de onderstaande maatregelen geborgd worden.

Waarstaatjegemeente.nl vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Daarom worden deze gegevens door ons zorgvuldig verwerkt en goed beveiligd. Hierbij wordt rekening gehouden met de eisen uit de privacywetgeving.

De volgende maatregelen maken onderdeel uit van ons privacy beleid:

1. Waarstaatjegemeente.nl verwerkt persoonsgegevens over u, doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens aan ons verstrekt.

Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Voor welke gemeente u werkt
  • Welke functie u bekleedt binnen de gemeente
  • Telefoonnummer
  • Gemeentelijk e-mailadres
  • Voorkeuren voor bijvoorbeeld deelname aan informatie/bijeenkomsten

2. Bijzondere persoonsgegevens en/of gevoelige persoonsgegevens

Wij verwerken geen bijzondere persoonsgegevens en / of gevoelige persoonsgegevens.

3. Verwerkingsdoelen/rechtmatige grondslag

Waarstaatjegemeente.nl verwerkt persoonsgegevens

  • Wanneer wij deze nodig hebben om contact met u op te nemen.
  • Zodat u zich kunt aanmelden in het systeem waarmee gegevens kunnen worden aangeleverd.
  • Zodat wij aan de hand van uw e-mailadres kunnen controleren of u tot de doelgroep behoort.
  • Om eventueel telefonisch contact met u op te nemen.
  • Voor het verzenden van informatie
  • Om u te kunnen informeren over wijzigingen van diensten.

4. Bewaartermijn

Waarstaatjegemeente.nl bewaart de verzamelde persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is en wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld.

Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:

  • Verzenden nieuwsbrief: zolang de aanmelding van de nieuwsbrief geldig is.
  • Telefonisch contact: evenredig aan de looptijd van het persoonlijk account.
  • Infomeren over wijziging van diensten: evenredig aan de looptijd van het persoonlijk account.

Het deactiveren/verwijderen van een account kan door een mail te sturen met een verzoek tot verwijderen van account.

5. Delen met derden

Waarstaatjegemeente.nl verstrekt uw gegevens niet aan derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Met organisaties die uw gegevens verwerken in onze opdracht sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens.

6. Recht van betrokkenen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen. Maak hierover eventueel een afspraak met een medewerker van KING om langs te komen. Het is belangrijk dat u zich kunt legitimeren en kunt aantonen dat de gegevens die u wilt inzien, corrigeren of verwijderen daadwerkelijk van u zijn. Het is niet toegestaan om gegevens van andere personen in te zien. Op verzoek kunnen wij u een afschrift sturen van uw gegevens in elektronische vorm.

Overige rechten die u heeft zijn het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens ofwel dataportabiliteit en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking.

Tot slot is het mogelijk om via waarstaatjegemeente@kinggemeenten.nl een verzoek in te dienen uw account, met uw persoonsgegevens te verwijderen.

7. Cookies

Waarstaatjegemeente.nl gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone.

De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onderhouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die het surfgedrag van bezoekers bijhouden zodat we kunnen zien hoe vaak bepaalde inhoud wordt bezocht. Hiermee willen we de informatievoorziening via de website zo goed mogelijk inrichten.

Cookies kunnen niet worden gebruikt om u op websites van derden te identificeren. U kunt zich afmelden voor cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van de browser verwijderen.

8. Contactgegevens

Als u vragen heeft over deze privacyverklaring, neem dan contact op via waarstaatjegemeente@kinggemeenten.nl. Aanvullende informatie over de manier waarop wij met persoonsgegevens binnen Waarstaatjegemeente.nl omgaan kunt u vinden in ons privacy beleid.

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25 september 2017.