Een ogenblik geduld a.u.b.
Waarstaatjegemeente.nl - cijfers en statistieken van gemeenten

Nieuws

 • Tussentijdse cijfers Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein gepubliceerd
  23-11-2017 12:47:25 / Danielle Dil

  Vandaag zijn de nieuwe gemeentelijke cijfers van jeugd, Wmo en de kosten sociaal domein over het eerste half jaar 2017 gepubliceerd op Waarstaatjegemeente.nl. 312 gemeenten leverden hun cijfers over de Wmo aan en gaven toestemming deze gegevens te publiceren op de website waarop gemeenten hun cijfers kunnen vergelijken met het landelijk gemiddelde of met andere gemeenten.

 • Cijfers Wmo eerder bekend
  17-11-2017 09:42:04 / Danielle Dil

  Dit half jaar gaan 312 gemeenten hun cijfers over de Wmo publiceren in de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein. Dat zijn 30 gemeenten meer dan vorige keer. 

 • Nieuwe data op economisch dashboard
  07-11-2017 14:39:55 / Danielle Dil

  Op het dashboard ‘Bedrijvigheid en Lokale Economie’ van Waarstaatjegemeente.nl is de data van drie indicatoren geactualiseerd. Het gaat om Oprichtingen en Opheffingen, Snelgroeiende Bedrijven en Exporterende Bedrijven. Deze indicatoren geven nu een beter beeld van de lokale economische dynamiek. Wat zijn de ontwikkelingen en waar liggen de economische kansen? De data die ten grondslag ligt aan de indicatoren is afkomstig van het CBS en is bijgewerkt tot en met 2016.

Hoe staat uw gemeente ervoor?

Op deze site heeft u de mogelijkheid om uw eigen dashboard in te zien met lokale cijfers over uw gemeente. Gegevens van verschillende bronnen, zoals CBS, GGD en de burgerpeiling, maar ook vanuit uw eigen gemeente aangeleverde data worden geïntegreerd.  Een dashboard waarop u de cijfers in één overzicht ziet. Vergelijk, verbaas, verbeter!

Contact met Waarstaatjegemeente.nl

Meer weten over deze site? Bekijk ons filmpje over deze site