Een ogenblik geduld a.u.b.

Aanleverperiode Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein verlengd t/m 5 oktober

door Henri Kaper

De aanleverperiode van gegevens voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein is verlengd. U heeft nu tot en met vrijdag 5 oktober de tijd om uw Wmo-gegevens en uw bestanden over Kosten Wmo, Jeugd en SBW over de eerste helft van 2018 aan te leveren. Tot die tijd kunt u ook nog een eventuele herlevering over de tweede helft van 2017 doorgeven.

Wij hebben besloten de aanleverperiode te verlengen omdat een aantal gemeenten de aanlevering nog niet voltooid had op de eerder gestelde deadline van 28 september. Wij willen deze gemeenten graag de kans geven om toch gebruik te maken van de monitor.

Praktische informatie

Voor meer informatie over de aanlevering kunt u het aanleverprotocol (PDF) raadplegen. Ook heeft op 11 september een webinar plaatsgevonden over de aanlevering. Dat kunt u nog steeds terugkijken.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via waarstaatjegemeente@vng.nl. Voor technische vragen kunt u terecht bij het CBS via monitorsociaaldomein@cbs.nl.

Over Waarstaatjegemeente

Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. Op deze site vindt u kengetallen van alle 380 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De ‘dashboards’ maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken. Het platform blijkt niet alleen interessant voor gemeenten: de site trok in 2017 ruim 440.000 bezoekers. Om snel thuis te raken op het platform, hebben we twee korte instructievideo’s gemaakt.