Website Lokale Energie Etalage gelanceerd op 30 juni

29-06-2015

Op 30 juni wordt de website www.lokaleenergieetalage.nl gelanceerd. Deze website laat bestuurders, ambtenaren en de lokale politiek zien waar hun gemeente staat ten opzichte van de landelijke doelstellingen van het SER Energieakkoord.

Op het dashboard van Waarstaatjegemeente.nl wordt op korte termijn ook alle detailinformatie van de Lokale Energie Etalage gepubliceerd, zodat een verbinding kan worden gemaakt met andere beleidsterreinen.

De Lokale Energie Etalage (LEE) geeft op een laagdrempelige en inspirerende manier inzicht in het energieverbruik, opwekking van duurzame energie en energiebeleid van álle 393 gemeenten in Nederland.
De informatie betreft een bewuste selectie verdeeld over vijf thema’s:
Wonen, Bedrijven, Maatschappelijk Vastgoed, Duurzame energie en Mobiliteit.

Voor detailinformatie wordt binnen de LEE verwezen naar Waarstaatjegemeente.nl van KING en naar de Klimaatmonitor van RWS-leefomgeving waar vele tientallen indicatoren te vinden zijn.

Voor meer informatie kijk op de website van Klimaatverbond