Een ogenblik geduld a.u.b.
Waarstaatjegemeente.nl - cijfers en statistieken van gemeenten

Nieuws

 • Aanleveren gegevens Wmo cliëntervaring 2018 vanaf vandaag mogelijk
  10-07-2018 17:46:52 / Henri Kaper

  Gemeenten voeren jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek (CEO) uit onder hun inwoners die gebruikmaken van voorzieningen uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Gemeenten kunnen de resultaten van dit onderzoek inzetten voor het verbeteren van hun beleid en de uitvoering ervan. De resultaten worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd binnen de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein, onderdeel van het gemeentelijke dataplatform Waarstaatjegemeente.

 • Korte videocursus Waarstaatjegemeente: binnen tien minuten weet u bijna alles
  09-07-2018 12:33:20 / Henri Kaper

  Als makers van het platform Waarstaatjegemeente besteden we veel aandacht aan de begrijpelijkheid en overzichtelijkheid van ons platform. Tegelijkertijd bevat de website veel data op de verschillende beleidsterreinen van gemeenten. Die informatie stellen we daarnaast op verschillende niveaus beschikbaar. Zo zijn er dashboards voor een snel overzicht, maar ook aanvullende rapporten en een uitgebreide database met meer gedetailleerde informatie. Tot slot kan de bezoeker van Waarstaatjegemeente kiezen voor verschillende manieren om die data te presenteren of te downloaden. Al met al kan dat er toch ingewikkeld uitzien, zeker als u het platform niet regelmatig gebruikt.

 • VNG Realisatie onderzoekt digitale volwassenheid gemeenten
  03-07-2018 17:20:20 / Henri Kaper

  Op verzoek van gemeenten en in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doet VNG Realisatie de komende maanden onderzoek naar de digitale dienstverlening van gemeenten. Het aanbod van digitale dienstverlening aan inwoners en ondernemers staat daarbij centraal. Is het bijvoorbeeld mogelijk om in de gemeente digitaal een bijstandsuitkering, een parkeervergunning of een evenementenvergunning aan te vragen of om een melding openbare ruimte te doen? In totaal worden de 56 meest gebruikte producten onderzocht. Daarvan zijn 33 producten bedoeld voor inwoners en 23 voor ondernemers.

Hoe staat uw gemeente ervoor?

Op deze site heeft u de mogelijkheid om uw eigen dashboard in te zien met lokale cijfers over uw gemeente. Gegevens van verschillende bronnen, zoals CBS, GGD en de Burgerpeiling, maar ook vanuit uw eigen gemeente aangeleverde data worden geïntegreerd.  Een dashboard waarop u de cijfers in één overzicht ziet. Vergelijk, verbaas, verbeter!

Contact met Waarstaatjegemeente.nl