Een ogenblik geduld a.u.b.
  • Home
  • Nieuw op Waarstaatjegemeente.nl

Nieuw op Waarstaatjegemeente.nl

Zoals u ziet is Waarstaatjegemeente.nl vernieuwd. We hebben op basis van input van onze gebruikers een aantal wijzigingen doorgevoerd. Daarbij zijn een betere vindbaarheid en presentatie van de cijfers van gemeenten een belangrijk uitgangspunt. De basis is herkenbaar gebleven zodat u nog steeds op dezelfde manier uw gewenste informatie kan vinden.

De belangrijkste verbeteringen


Een nieuwe eigentijdse vormgeving die het lezen van de gegevens eenvoudiger maakt en aansluit bij de huisstijl van de Vereniging van Nederlandse Gementen (VNG).


Het onderscheid tussen vaste algemene thema’s (zoals bouwen en wonen, onderwijs) en producten die in het kader van een programma of monitor speciaal zijn samengesteld. Voorbeelden hiervan zijn de Burgerpeiling of de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein.


Naast de weergave van een thema in een grid (dashboard) formaat zoals de dashboards op de vorige website, is het nu ook mogelijk om thema’s en producten te bekijken via een lijstweergave. Deze lijstweergave maakt het eenvoudig om een snel overzicht te krijgen van de relevante indicatoren. Het schakelen tussen deze twee weergaven kan op de pagina van het thema zelf.


De detailweergave van een indicator wordt niet meer op een eigen pagina weergegeven maar in een (uitklap) paneel op de pagina van het thema zelf. Dit paneel kan in de lijstweergave worden geopend door op het uitklap-symbool te klikken en in de gridweergave door op de indicator te klikken. Het paneel kan ook gemakkelijk worden weggeklikt waardoor je snel heen en weer kan schakelen tussen de detailweergave van verschillende indicatoren.


Bij thema’s en producten zijn nu ook links zichtbaar naar gerelateerde bronnen en relevante informatie op andere websites. Zo wordt een overzicht geboden van onderwerpen die binnen het kader van een thema of product ook interessant kunnen zijn.


De zoekfunctie zoekt nu in alle indicatoren die binnen onze database beschikbaar zijn en toont de resultaten op overzichtelijke wijze. De resultaten zijn ook relevanter gemaakt door te werken met een betere metadatering en een thesaurus met synoniemen. Dit laatste is een groeimodel waardoor de relevantie van de resultaten met de tijd zullen toenemen.