Een ogenblik geduld a.u.b.

Terugblik Netwerkbijeenkomst Waarstaatjegemeente-API 6 juni 2024

door Sebastiaan van Delft

6 juni 2024 vond in Utrecht de WSJG-API-netwerkwerkbijeenkomst plaats. De deelnemers wisselden ervaringen en praktische tips uit.

Veel belangstelling vanuit gemeenten was er voor de bijeenkomst van VNG Kennisnetwerk Data en Samenleving over de API van Waarstaatjegemeente.nl op 6 juni. Met de API haal je als gemeente een schat aan data binnen, die volgens gemeente Hollands Kroon 'het leven een stuk makkelijker maakt', of het nu gaat over data met betrekking tot het fysieke of sociale domein of lokaal bestuur en veiligheid. Gemeenten DUO+ en Hollands Kroon werken al met de API (net als tientallen andere gemeenten) en gaven praktische tips over het gebruik. 

De FAQ met veel gestelde vragen en hoogtepunten, presentaties en WSJG-API Documentatie vindt u terug op de Pleio-pagina van Themagroep Waarstaatjegemeente > Bestanden (Kennisnetwerk Data en Samenleving). Registratie en inloggen door gemeenten is nodig.

Wilt u als gemeente meer weten? Bekijk de informatie op onze website Waarstaatjegemeente.nl > API of mail naar waarstaatjegemeente@vng.nl.

Impressiefoto van de bijeenkomst van 6 juni.
Aanwezigen op VNG netwerkwerkbijeenkomst WSJG-API