Een ogenblik geduld a.u.b.

Status SDG nu te zien op Waarstaatjegemeente.nl

door Reinier Tak
Eind vorig jaar is de Europese verordening Single Digital Gateway (SDG) ingegaan. Inmiddels voldoen al veel gemeenten aan de SDG. Wat is de huidige stand van zaken?

De Single Digital Gateway is een verordening van de Europese Commissie. Alle Europese lidstaten moeten hieraan voldoen. In het kort houdt het in dat (decentrale) overheden duidelijke informatie over hun digitale aangeboden producten en diensten moeten verstrekken aan EU-burgers. Om gemeenten hierbij te helpen heeft VNG een centrale invoervoorziening gemaakt met standaardteksten die gemeenten kunnen aanvullen en aanpassen. 

Sinds kort wordt de voortgang van het invoeren van de teksten ook weergegeven via Waarstaatjegemeente.nl. Hier kunt u de status van uw eigen gemeente en die van andere gemeenten in Nederland zien. Wat is de huidige stand van zaken? Zie hieronder een overzicht van een paar cijfers die sinds kort beschikbaar zijn in het Dashboard Landelijke voorzieningen op Waarstaatjegemeente:*

  • Er zijn nu 15.948 productteksten gepubliceerd.
  • 290 gemeenten maken gebruik van de invoervoorziening van de VNG.
  • 166 gemeenten zijn klaar. Dat betekent dat zij 79 productteksten hebben gepubliceerd en zo voldoen aan de SDG.

Heeft u alle 79 productteksten in het Nederlands en Engels gepubliceerd? Dan wordt dit aangegeven in de lijst of in de landkaart met ja en een groen vinkje.

Meer informatie

*Cijfers t/m datum: 09-03-2023_9:00 uur

 

Dit nieuwsbericht verscheen op VNG.nl. Heeft u vragen? Mail gerust naar waarstaatjegemeente@vng.nl.