Een ogenblik geduld a.u.b.

Start aanleverperiode Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein

door Reinier Tak

Van 30 januari tot en met 24 februari kunnen gemeenten weer de Wmo-gegevens aanleveren aan het CBS voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD), onderdeel van het dataplatform waarstaatjegemeente.nl.

Het gaat om gegevens over het tweede halfjaar van 2022 en eventueel een (correctie)levering over het eerste halfjaar van 2022. Er is deze aanleverperiode geen uitvraag voor de monitor Dakloosheid.

Aanleverprotocol

Het geactualiseerde aanleverprotocol bevat belangrijke informatie over het aanleverproces en de definities van de aan te leveren gegevens. Dit aanleverprotocol is vernieuwd in januari 2023.

Webinar op 7 februari ‘aanlevering Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein’

7 februari van 11:00 tot 12:00 uur vindt het webinar ‘aanlevering Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein ’ plaats. Tijdens het webinar geven VNG en CBS inzicht in het aanleverproces en de aanleverrichtlijnen voor de GMSD.

Deelname is mogelijk door naam en mailadres te vermelden via het aanmeldformulier. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang het webinar kunt openen. Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijft u dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt binnen enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname van het webinar.

Waarstaatjegemeente en GMSD dashboard

Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. Op deze site vindt u cijfers over alle 342 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. Op het GMSD dashboard worden de aan de hand van de meest recente cijfers een beeld gegeven van de ontwikkelingen in het sociaal domein. De gegevens worden door het CBS gekoppeld en verrijkt met data over bijvoorbeeld demografie. In de verschillende gemeentelijke rapporten kunt u verdiepende informatie vinden over deze cijfers in uw gemeente.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar waarstaatjegemeente@vng.nl.