Webinar Lokale Monitor Wonen voor wethouders en burgemeesters

10-11-2016

Op 18 nov a.s. organiseert KING een webinar over de Lokale Monitor Wonen speciaal voor wethouders en burgemeesters. Op 17 oktober jl. werd de Lokale Monitor Wonen gepresenteerd. Voor het eerst zijn per regio, per gemeente en soms zelfs per wijk cijfers over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen in de sociale huursector in één overzicht in deze  Lokale Monitor Wonen te bekijken.

Wilt u, als wethouder of burgemeester, meer weten over de cijfers van uw eigen gemeente? We nodigen u uit om deel te nemen aan het webinar “Maak meer gebruik van de cijfers uit de Lokale Monitor Wonen!” op vrijdag 18 november 2016 van 10.00 uur - 11.00 uur.

Dit jaar ligt in de Lokale Monitor Wonen de nadruk op gegevens rond sociale huurwoningen van woningcorporaties en de huurders van deze woningen. De komende jaren wordt de monitor uitgebreid met o.a. gegevens over particuliere huurwoningen, koopwoningen.

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is speciaal bedoeld voor wethouders en burgemeesters. De datum van het vorige webinar (op een dinsdag) bleek niet geschikt voor wethouders, die wel geinteresseerd zijn in de informatie over de nieuwste cijfers van hun gemeente op gebied van wonen.

Webinar, hoe werkt het?

Meld u aan voor het webinar. Vul uw contactgegevens in en u ontvangt een bevestiging van de registratie. Daarmee kunt u op vrijdag 18 november 2016 via een link inloggen en meedoen aan het webinar. Zonder reistijd, gewoon vanaf uw eigen werkplek discussieert u via de chat mee over dit onderwerp. Na een korte presentatie over de monitor kunt u al uw vragen stellen.

Wat heeft u nodig?

Een internetverbinding en een computer. Of een tablet/smartphone met de gratis GoToMeeting App. Download de webinar-software en check vooraf of u voor uw zakelijke pc gemachtigd bent.

De link naar het webinar opent een webpagina waar de, voor het webinar benodigde, software automatisch wordt gedownload en gestart. Als het downloaden van bestanden in uw kantoornetwerk is geblokkeerd (bijv. in een Citrix-omgeving) dan kunt u niet aan het webinar deelnemen. In dat geval is er wellicht een gasten-netwerk dat uitkomst biedt of kunt u het webinar thuis bekijken.

Wie zijn aanwezig tijdens het webinar?

Onze medewerkers van KING/VNG die verantwoordelijk zijn voor het uitbrengen van de Lokale Monitor Wonen.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via alexander.versteeg@kinggemeenten.nl of 070 373 8191.