Webinar: Publiceert u uw gegevens van de monitor Sociaal Domein?

29-03-2016

De volgende gemeentelijke monitor Sociaal Domein wordt in juni a.s. gepubliceerd. Uw gemeente heeft technisch goede bestanden aangeleverd bij het CBS. De volgende stap is om tussen 8 april en 6 mei een keuze te maken voor opt-in of opt-out. Publiceert u wel of niet uw data op Waarstaatjegemeente.nl en Statline.
We organiseren een webinar waarin u precies wordt uitgelegd welke stappen moeten worden gezet bij de keuze voor opt-in/opt-out.

Hoe kiest u?
We nodigen u uit om deel te nemen aan het webinar 'Publiceert u uw data van de gemeentelijke monitor Sociaal Domein? op donderdag 14 april van 10.00 – 11.00 uur.
Tijdens het webinar geven we u meer inzicht in de rol van de coördinator bij het doorgeven van het besluit. We geven een toelichting op de ‘op-orde rapporten’ van het CBS en we bespreken de tabellen in dit rapport. We vertellen u wat het verschil is tussen de basisset en de facultatieve set en wat er gebeurt bij het publiceren van de kosten. Ook laten we u zien op welk niveau de data gepubliceerd worden op Waarstaatjegemeente.nl.

Webinar, hoe werkt het?
Op donderdag 14 april 2016 kunt u via een link inloggen en meedoen aan het webinar. Zonder reistijd, gewoon vanaf uw eigen werkplek discussieert u via de chat interactief mee over dit onderwerp. U kunt tijdens het webinar via de chat uw vragen stellen. Uw vragen worden meteen beantwoord door onze experts.

Voor wie is dit webinar bedoeld?
De webinar is bedoeld voor de coördinatoren gemeentelijke monitor sociaal domein en andere collega’s binnen uw gemeente, die betrokken zijn bij het besluit om gegevens wel of niet te publiceren voor de gemeentelijke monitor sociaal domein.

Aanmelden
Meldt u aan voor het webinar. Vul uw contactgegevens in en u ontvangt een bevestiging van de registratie. Donderdag 14 april logt u, net voor 10.00 uur, in met deze link.

Wat heeft u nodig?
Een internetverbinding en een computer. Of een tablet/smartphone met de gratis GoToMeeting App. Download de webinar-software en check vooraf of u voor uw zakelijke pc gemachtigd bent. De link naar het webinar opent een webpagina waar de, voor het webinar benodigde, software automatisch wordt gedownload en gestart. Als het downloaden van bestanden in uw kantoornetwerk is geblokkeerd (bijv. in een Citrix-omgeving) dan kunt u niet aan het webinar deelnemen. In dat geval is er wellicht een gasten-netwerk dat uitkomst biedt of kunt u het webinar thuis bekijken.

Wie zijn aanwezig tijdens het webinar?
Het webinar wordt georganiseerd door KING in samenwerking met het CBS. Aanwezig zijn Brenda van ’t Hof (KING) en Jan Mol (CBS).
Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via brenda.vanthof@kinggemeenten.nl of 070 373 8191.