Webinar: Jaarverslag Kinderopvang: kunnen wij u helpen?

13-04-2016

Jaarlijks stelt u een jaarverslag Wet kinderopvang met toezichtsinformatie op voor de gemeenteraad en de Inspectie van het Onderwijs (IvhO). Met deze informatie kunt u de raad laten zien wat de stand van zaken rond een bepaald onderwerp is. Ook dit jaar wordt toezichtinformatie voor een groot aantal wetten weer via Waarstaatjegemeente.nl ontsloten.

Binnen de groep wetten is er een speciale wet: de wet kinderopvang. Alle gemeenten leveren toezichtinformatie aan voor deze wet. Deze wet levert daardoor jaarlijks de meeste vragen op.
Daarom organiseert KING/VNG, samen met DUO en de Inspectie voor het Onderwijs op donderdag 28 april a.s. een webinar.  Hierin geven wij u uitleg over de cijfers in het concept-rapport, de mogelijkheden om een toelichting toe te voegen en het gebruik van Waarstaatjegemeente.nl. Ook kunnen wij direct al uw vragen beantwoorden.

Kunnen wij u helpen?
We nodigen u uit om deel te nemen aan het webinar “Jaarverslag Wet kinderopvang 2015: kunnen wij u helpen?" op donderdag 28 april van 10.00 – 11.00 uur.

Webinar, zonder reistijd!
Op donderdag 28 april 2016 kunt u via een link inloggen en meedoen aan het webinar. Zonder reistijd, gewoon vanaf uw eigen werkplek vertellen wij u over het wettelijke kader, de techniek, de cijfers, controlelijsten en de toelichting. U kunt tijdens het webinar via de chat al uw vragen stellen. Uw vragen worden meteen beantwoord door onze experts.

Voor wie is dit webinar bedoeld?
Het webinar is bedoeld voor beleidsmedewerkers en beleidsondersteuners kinderopvang, handhavers en andere collega’s binnen uw gemeente, die betrokken zijn bij (het aanleveren van) toezichtinformatie.

Hoe werkt het?
Meldt u hier aan voor het webinar. Vul uw contactgegevens in en u ontvangt een bevestiging van de registratie. Donderdag 28 april logt u, net voor 10.00 uur, in met deze link.

Wat heeft u nodig?
Een internetverbinding en een computer. Of een tablet/smartphone met de gratis GoToMeeting App. Download de webinar-software en check vooraf of u voor uw zakelijke pc gemachtigd bent de webinar-software te downloaden.
De link naar het webinar opent een webpagina waar de, voor het webinar benodigde, software automatisch wordt gedownload en gestart. Als het downloaden van bestanden in uw kantoornetwerk is geblokkeerd (bijv. in een Citrix-omgeving) dan kunt u niet aan het webinar deelnemen. In dat geval is er wellicht een gasten-netwerk dat uitkomst biedt of kunt u het webinar thuis bekijken.

Wie zijn aanwezig tijdens het webinar?
Het webinar wordt georganiseerd door KING/VNG, samen met DUO en Inspectie voor het Onderwijs. Aanwezig zijn o.a. Jaap Wolters (DUO), Marlieke van der Lelij (VNG), Alexander Versteeg (KING) en Jasper Muskiet (KING).

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via waarstaatjegemeente@kinggemeenten.nl of 070 373 8191.

Graag tot ziens via de chat op 28 april!