Uitnodiging webinar aanleveren gegevens Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein

15-08-2017

Van 4 tot en met 29 september 2017 kunt u, als gemeente, weer gegevens aanleveren voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein. Deze gegevens hebben betrekking op het eerste half jaar van 2017 (H1 2017) en optioneel het tweede half jaar van 2016 (H2 2016). In januari 2018 komt de volgende monitor uit.

Om het proces van aanlevering nog zorgvuldiger te organiseren, is een nieuw aanleverprotocol online geplaatst. Niet alleen zijn de data, termijnen en randzaken zoals de lay-out aangepast, maar is ook de inhoud van het protocol verder aangescherpt.

KING organiseert op dinsdag 5 september a.s. van 14.00 uur tot 15.00 uur een webinar om u te ondersteunen bij het aanleveren van de gegevens voor de nieuwe Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein. Tijdens het webinar leggen we u uitgebreid uit wat er veranderd is in de aanlevering en waar u op moet letten als u gegevens aanlevert. Ook kunt u natuurlijk al uw vragen stellen.

Voor wie is dit webinar bedoeld?
Dit webinar is interessant voor gemeenteambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van de cijfers voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein. Stuur de link ook gerust door naar uw collega’s.

Webinar, hoe werkt het?
Meld u aan voor het webinar. Op dinsdag 5 september kunt u via een link inloggen en meedoen aan het webinar. Zonder reistijd, gewoon vanaf uw eigen werkplek discussieert u via de chat mee over dit onderwerp.

Vul uw contactgegevens in en u ontvangt een bevestiging van de registratie. Op dinsdag 5 september logt u, net voor 14.00 uur, in met deze link.

Wat heeft u nodig?
Een internetverbinding en een computer. Of een tablet/smartphone met de gratis GoToMeeting App. Download de webinar-software en check vooraf of u voor uw zakelijke pc gemachtigd bent.

De link naar het webinar opent een webpagina waar de, voor het webinar benodigde, software automatisch wordt gedownload en gestart. Als het downloaden van bestanden in uw kantoornetwerk is geblokkeerd (bijv. in een Citrix-omgeving) dan kunt u niet aan het webinar deelnemen. In dat geval is er wellicht een gasten-netwerk dat uitkomst biedt of kunt u het webinar thuis bekijken.

Wie zijn aanwezig tijdens het webinar?
Onze medewerkers van KING/VNG die betrokken zij bij de gegevensaanlevering voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein. Tevens is er iemand namens het CBS aanwezig.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via ricardo.gevers@kinggemeenten.nl of 070 373 8191.

Graag tot ziens via het web op 5 september via de chat!

Met vriendelijke groet,

Brenda de Zeeuw