Uitnodiging webinar Jaarverantwoording Wet Kinderopvang 2016

29-03-2017

Jaarlijks stelt u een jaarverantwoording Wet Kinderopvang met toezichtsinformatie op voor de gemeenteraad en de Inspectie van het Onderwijs (IvhO). Met deze informatie kunt u de raad laten zien wat de stand van zaken rond een bepaald onderwerp is.

Dit proces levert jaarlijks vragen op. Daarom organiseert VNG/KING, samen met DUO en de Inspectie van het Onderwijs op donderdag 20 april a.s. een webinar.  Hierin geven wij u uitleg over het proces van de jaarverantwoording vanaf gebruik cijfers tot het indienen van de jaarverantwoording, Zo laten wij u bijvoorbeeld zien hoe u een toelichting kunt toevoegen. En ook bespreken we het gebruik van Waarstaatjegemeente.nl. Na een korte presentatie kunnen wij direct al uw vragen beantwoorden.

Kunnen wij u helpen?
We nodigen u uit om deel te nemen aan het webinar “Jaarverantwoording Wet Kinderopvang 2016: kunnen wij u helpen" op donderdag 20 april van 10.00 – 11.00 uur.

Webinar, zonder reistijd!
Op donderdag 20 april 2017 kunt u via een link inloggen en meedoen aan het webinar. Zonder reistijd, gewoon vanaf uw eigen werkplek vertellen wij u over het wettelijke kader, de techniek, de cijfers, controlelijsten en de toelichting. U kunt tijdens het webinar via de chat al uw vragen stellen. Uw vragen worden meteen beantwoord door onze experts.

Voor wie is dit webinar bedoeld?
Het webinar is bedoeld voor beleidsmedewerkers en beleidsondersteuners kinderopvang, handhavers en andere collega’s binnen uw gemeente, die betrokken zijn bij (het aanleveren van) toezichtinformatie.

Hoe werkt het?
Meld u zich aan voor het webinar via het aanmeldformulier .Vul uw gegevens in en u ontvangt een bevestiging van de registratie. Donderdag 20 april logt u, net voor 10.00 uur, in met deze link.

Wat heeft u nodig?
Een internetverbinding en een computer. Of een tablet/smartphone met de gratis GoToMeeting App. Download de webinar-software en check vooraf of u voor uw zakelijke pc gemachtigd bent de webinar-software te downloaden.
De link naar het webinar opent een webpagina waar de, voor het webinar benodigde, software automatisch wordt gedownload en gestart. Als het downloaden van bestanden in uw kantoornetwerk is geblokkeerd (bijv. in een Citrix-omgeving) dan kunt u niet aan het webinar deelnemen. In dat geval is er wellicht een gasten-netwerk dat uitkomst biedt of kunt u het webinar thuis bekijken.

Wie zijn aanwezig tijdens het webinar?
Het webinar wordt georganiseerd door VNG (Kenniscentrum Handhaving en Naleving KCHN), samen met KING,  DUO en Inspectie van het Onderwijs. Aanwezig zijn o.a. Kim Abee (DUO), Marlieke van der Lelij (KCHN), Alexander Versteeg (KING) en Bartho van Honk (IvhO) .

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via waarstaatjegemeente@kinggemeenten.nl of 070 373 8191.

Graag tot ziens via de chat op 20 april!