Start nieuwe aanlevering gegevens Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein

15-12-2016

Na een succesvolle vorige aanlevering waarbij opnieuw (veel) meer gemeenten hun gegevens voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein hebben laten publiceren, start op 30 januari 2017 de nieuwe cyclus voor de aanlevering van de gegevens voor de monitor! Om direct naar het vernieuwde aanleverprotocol te gaan klik hier.

Planning

Na de start van het aanleveren op 30 januari heeft u vijf weken de tijd om uw gegevens aan te leveren. Gegevens aanleveren voor de nieuwe Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein kan dus tot en met 10 maart. Gegevens die u aanlevert worden in principe gepubliceerd. Kiest u er toch voor de aangeleverde gegevens niet te publiceren, dan heeft u drie weken de tijd om de gegevensaanlevering (deels) in te trekken. Dit kan van 13 maart tot en met 31 maart.

Belangrijkste wijzigingen

Het aanleverproces is op twee punten vereenvoudigd. Het op-orde rapport zal, zodra een bestand technisch goedgekeurd is, binnen twee werkdagen op het downloadportal te vinden zijn. De oude structuur van twee aanleverperioden vervalt hiermee. Indien nodig bent u zo in staat sneller en vaker een nieuw bestand aan te leveren.

Daarnaast is er een wijziging in de publicatietoestemming. Door het aanleveren van de gegevens geeft u in principe toestemming om te publiceren, tenzij u ervoor kiest de gegevensaanlevering in te trekken. Intrekken van uw gegevens (omdat u ze dus niet wil publiceren op Waarstaatjegemeente.nl en Statline) kan van 13 maart tot en met 31 maart. Dit kan overigens ook voor losse onderdelen van de aangeleverde gegevens. U kunt dus bepaalde gegevens wel publiceren en andere gegevens niet publiceren.

Naast wijzigingen in het proces zijn er ook wat veranderingen in de aanleverrichtlijnen van gegevens. Deze zijn te vinden in het aanleverprotocol.

LET OP: de query’s zijn hierdoor ook veranderd. Neem in januari contact op met uw softwareleverancier!

Webinar

Ook deze gegevensaanlevering organiseren wij een webinar waarin we de belangrijkste wijzigingen doornemen en dieper ingaan op de aanlevering. Tijdens het webinar kunt u uiteraard al uw vragen over de aanlevering van uw gegevens stellen. Het webinar ‘gegevensaanlevering Gemeentelijke Monitor Sociaal domein’ is gepland op dinsdag 31 januari van 14.00-15.00 uur. U kunt zich hier aanmelden voor het webinar.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Iris van Diest via 06 40 787 287 of iris.vandiest@kinggemeenten.nl.