Proeftuingemeenten enthousiast over ondernemerspeiling

05-01-2015
door Henri Kaper

In december 2014 is het proeftuinproject van de ondernemerspeiling van KING afgerond. Tien gemeenten uit alle delen van het land hebben in het project de enquête over het lokale ondernemersklimaat en de lokale dienstverlening uitgevoerd. De betrokken gemeenten zijn te spreken over het instrument. Deze maand verschijnen de resultaten van de ondernemerspeiling op www.waarstaatjegemeente.nl.

“Toen zich de gelegenheid voordeed deel te nemen aan de Proeftuin voor de Ondernemerspeiling, hoefden we niet lang na te denken. We waren enthousiast over het product en willen er graag ervaring mee opdoen en onze ervaringen met anderen delen,” licht Noud Arts, kwaliteitsmedewerker Wonen en Werken van de gemeente Venray, toe. Ook Ruud Verschuren, beleidsadviseur Stadsontwikkeling van de gemeente Capelle, is enthousiast: “Capelle vindt dat de ondernemerspeiling goed past bij de speerpunten van het college beleid. We hechten veel waarde aan een goed ondernemersklimaat”.

Resultaten vergelijken

De gemeente Halderberge en de gemeente Etten-Leur spraken af om de resultaten met elkaar te vergelijken. De gemeenten hebben een bijeenkomst georganiseerd om hun resultaten te presenteren aan buurgemeenten.

Ondernemerspeiling

De ondernemerspeiling is een enquête die de tevredenheid over de gemeente onder ondernemers meet. De thema’s waarop ondernemers worden bevraagd, zijn (digitale) dienstverlening, lokale lasten- en regeldruk, relatie ondernemer-gemeente, bereikbaarheid en vestigingsmogelijkheden. De enquête is ontwikkeld KING samen met gemeenten, belangenorganisaties en adviesbureaus.

Kijk voor meer informatie op de pagina over de ondernemerspeiling op onze website. Of neem contact op met Aisia Okma via 070 373 8008 of via info@kinggemeenten.nl.