Oplossing knelpunt aanleveren toezichtinformatie

31-03-2017

Het is van groot belang om horizontale verantwoording te kunnen organiseren op lokaal niveau. Zoals eerder vermeld kunnen gemeenten, met uitzondering van de wetten kinderopvang en informatieveiligheid voor de functie toezichtinformatie op dit moment geen gegevens uploaden via Waarstaatjegemeente.nl. Ook kunnen er geen rapporten worden gemaakt voor toezichtinformatie, met uitzondering van de eerder genoemde twee wetten.

Vanaf volgende week (april) weer mogelijk gegevens aan te leveren
We kunnen u een oplossing aanbieden. Vanaf volgende week komen de vragenlijsten voor de overige wetten RGT (toezichtinformatie) stap voor stap beschikbaar. Zie hiervoor de planning hieronder. Gemeenten kunnen daarmee op gelijke wijze als voorheen de gegevens toezichtinformatie aanleveren en rapportages maken. Functioneel zullen er geen wijzigingen zijn.

Vragenlijsten wetten RGT komen beschikbaar in:

1.     Onderwijs (week 15)

2.     Dienstverlening (week 15)

3.     Woon- en leefklimaat (week 15)

4.     Veiligheid en Leefbaarheid  (week 16)

5.     Gezondheid (week 16)

Huidig beschikbaar materiaal
VNG/KING biedt op dit moment via de website van KING, wel de indicatoren, vragenlijsten en handleidingen aan. Vanaf 3 april kunnen gemeenten gegevens aanleveren voor de wet kinderopvang en voor informatieveiligheid via MijnWaarstaatjegemeente.nl.