Meer inzicht in financiƫn dankzij Waarstaatjegemeente.nl

24-11-2015

Wat zijn uw gemeentelijke uitgaven? Ten opzichte van uw inkomsten? Hoe staat het met uw woonlasten en uw lokale lasten?

Sinds 24 november zijn de financiële data opnieuw geordend op Waarstaatjegemeente.nl onder de tegel ‘Gemeentelijke financiën’ in het dashboard.

In het dashboard is nu in één oogopslag te zien hoe de financiële situatie in uw gemeente zich verhoudt tot die van andere gemeenten. U vindt hier niet alleen informatie over de lokale lasten en de verdeling van het gemeentelijke budget, maar ook ziet u informatie over de schuldpositie van de gemeenten en haar solvabiliteitsratio.

In het rapport ‘Financiën’, dat in het voorjaar van 2016 per gemeente opgeleverd wordt, worden de dwarsverbanden duidelijk zichtbaar. Bekijk vooral op uw eigen cijfers op Waarstaatjegemeente.nl, verbaas uzelf en vergelijk de data met andere gemeenten. Met de informatie op Waarstaatjegemeente.nl bent u als gemeente beter in staat om het gesprek aan te gaan en krijgt u meer inzicht in de financiën van uw gemeente.