Een ogenblik geduld a.u.b.

Kerncijfers voorraad particuliere huurwoningen

29-06-2017
door Danielle Dil

Vandaag zijn de Kerncijfers van de voorraad particuliere huurwoningen gepubliceerd op Waarstaatjegemeente.nl. De informatie over de particuliere woningen is onderdeel van de Lokale Monitor Wonen, die onlangs is gepubliceerd.

De cijfers zijn toegevoegd aan de database van Waarstaatjegemeente.nl; u vindt er gedetailleerde informatie over de sociale en de particuliere huursector. De indicatoren sociale huur zijn overigens anders samengesteld dan de indicatoren particuliere huur. De sociale huur is gebaseerd op tellingen, terwijl voor de particuliere huur gebruik wordt gemaakt van schattingen. 

Lokale Monitor Wonen
KING heeft recent de nieuwe Lokale Monitor Wonen gepubliceerd op Waarstaatjegemeente.nl met nieuwe cijfers over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen in de sociale huursector en met trends. De cijfers zijn geordend per regio en per gemeente, en soms zelfs per wijk. In de nieuwste versie van de monitor zijn naast gegevens uit de sociale huursector ook gegevens uit de particuliere huursector toegevoegd. 

Meer informatie
De Kerncijfers Lokale Monitor Wonen (particuliere huursector) zijn te vinden op Waarstaatjegemeente.nl. Klik op ‘Dashboard’ en kijk bij Lokale Monitor Wonen.

De Lokale Monitor Wonen is gerealiseerd op initiatief van Aedes, Woonbond, G4, G32 en VNG. Partners hierbij waren WSW, BZK en het CBS. De monitor wordt uitgevoerd door KING en ABF Research. 

Heeft u vragen over de Lokale Monitor Wonen? Lees het nieuwsbericht over de Lokale Monitor Wonen of neem contact op via waarstaatjegemeente@kinggemeenten.nl.