Elke gemeente een eigen rapportage over wonen

31-01-2017

Vorig jaar in oktober werd de eerste Lokale Monitor Wonen gelanceerd. Om het gemeenten nog makkelijker te maken de data uit die monitor te gebruiken, is op dinsdag 31 januari jl. voor elke gemeente een eigen gemeentelijke rapportage gepubliceerd op Waarstaatjegemeente.nl. Hierin zijn de beschikbare gemeentelijke data over wonen per wijk te vinden. Denk hierbij o.a. aan het aantal sociale huurwoningen in verschillende prijsklassen, de betaalrisico’s en scheefheid.

De Lokale Monitor Wonen wordt door gemeenten, woningcorporaties en huurdersverenigingen al veelvuldig geraadpleegd. De VNG, G4, G32, Woonbond, Aedes en KING zijn de initiatiefnemers van de Lokale Monitor Wonen. Het plan is in mei de Lokale Monitor Wonen 2017 te publiceren. Hierin worden nieuwe cijfers gepubliceerd.

De gemeentelijke rapportage per gemeente is te vinden op Waarstaatjegemeente.nl, bij ‘dashboard’, onder de tegel ‘Lokale Monitor Wonen’.