Cijfers Wmo eerder bekend

17-11-2017

Dit half jaar gaan 312 gemeenten hun cijfers over de Wmo publiceren in de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein. Dat zijn 30 gemeenten meer dan vorige keer.

Deze keer worden de cijfers over Wmo, Jeugd en de kosten eerder gepubliceerd dan in voorgaande jaren. Al eind november 2017 zijn deze cijfers over het eerste half jaar van 2017 te vinden op Waarstaatjegemeente.nl. Vanaf dan staat ook het vernieuwde rapport per gemeente op de site. Om tegemoet te komen aan de wens van gemeenten om de cijfers zo snel mogelijk te publiceren, is deze keer gekozen voor een tussentijds rapport met de cijfers die op dat moment beschikbaar zijn. De volledige Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein wordt, zoals voorgaande jaren, half januari gepubliceerd.