Betaaldiscipline Nederlandse gemeenten openbaar

21-06-2016

Op maandag 20 juni is de lijst met betaaldiscipline van alle Nederlandse gemeenten openbaar gemaakt. Tijdige betaling van rekeningen is erg belangrijk voor de financiële positie van ondernemingen. Daarom is een goede invulling van betaaltermijnen onderdeel van het ondernemerschapsbeleid. Overheden zijn wettelijk verplicht om binnen 30 dagen te betalen. Dit geldt voor de hele overheid .

VNG is van plan om gegevens over het betaalgedrag van gemeenten op een transparante en doorlopende manier openbaar te maken, die recht doet aan een ieders verantwoordelijkheid. Ook gemeenten zijn zich bewust van het belang van tijdig betalen, omdat het van wezenlijke invloed is op de financiële positie van ondernemingen en daarmee op de lokale economie. De VNG heeft alle gemeenten individueel aangeschreven met het verzoek om gegevens over hun betaalgedrag in 2015 beschikbaar te stellen.

Een groot aantal gemeenten heeft inmiddels gegevens aangeleverd, op verzoek van de VNG. Het totaaloverzicht met de scores per gemeente is nu te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl.

•    Totaaloverzicht betaalfrequenties gemeenten

Voor meer informatie over (de lijst met) betaalfrequenties: sander.mooij@kinggemeenten.nl.